Склад
Екстракт Гарцинії камбоджійської отриманий з вічно зеленої тропічної рослини, яка розповсюджена в Африці, Азії та Індії та зобов'язана своїми властивостями основній діючій речовині – гідроксилимонній кислоті (ГЛК). ГЛК здатна зменшувати концентрацію в крові лептину – гормону, який виробляється жировими клітинами та бере участь в процесах регуляції енергетичного обміну і маси тіла (чим більше жирової тканини в організмі, тим, більша кількість лептину). ГЛК пригнічує дію ферментів, відповідальних за синтез жирів з вуглеводів (цукрів і крохмалю), що надходять з їжею та підсилює утворення глікогену з вуглеводів, замість того, щоб вуглеводи перетворювались на жири. Блокуючи утворення жиру зі споживаних вуглеводів, ГЛК створює умови для витрачання у якості джерела енергії раніше накопичених жирових відкладень, особливо інтенсивно під час фізичних вправ.
Екстракт коренів Салації сітчатої, яка росте в Індії та на Шрі-Ланці, традиційно застосовується в аюрведичній медицині при лікуванні діабету, а в Японії використовується для запобігання розвитку діабету та ожиріння. Діючі речовини в складі Салаціі (мангіферин, салацінол, коталанол і понкоранол) є інгібіторами ферменту α-глюкозидази в кишечнику, перешкоджають всмоктуванню харчових вуглеводів і знижують рівень глюкози в крові. Крім того, мангіферин має виражені антиоксидантні властивості. Діючі компоненти Салації, в тому числі катехіни зеленого чаю (епікатехін і епігаллокатехін), пригнічують ферменти (ліпазу і ліпопротеїнліпазу), знижуючи всмоктування ліпідів, сприяючи нормалізації ліпідів крові. Салація придушує поглинання тригліцеридів адипоцитами, виявляє жироспалювальні властивості, підвищує швидкість метаболізму, що сприяє зниженню надмірної маси тіла в комплексних програмах зниження ваги.
Екстракт зеленого чаю виготовляється з неферментованого зеленого листя, і проходить мінімальну обробку, що дозволяє зберігати всі важливі та корисні елементи. У складі цього екстракту присутні різні антиоксидантні групи та активні речовини (флавоноїди, катехіни (EGCG), вітамін С), а також дубильні речовини, вітаміни групи Б, Р і К, мікроелементи – йод, магній тощо Активно використовується в дієтології, входить до складу жироспалювачів. Кофеїн і катехіни, які у великій кількості містяться в зеленому чаї, позитивно впливають на гормони, що підсилюють термогенез – біологічний процес, при якому організм спалює калорії, необхідні для вироблення теплової енергії та перетравлення їжі. За рахунок своїх антиоксидантних властивостей впливає на відновлення м'язів між тренуваннями. Сприяє зниженню холестерину у крові. Регулює рівень цукру на крові, впливає чутливість організму до інсуліну.
Екстракт міждолькових волокон грейпфрута багатий залізом, кальцієм, калієм, мінеральними солями, вітамінами С, D, P, B, містить пігменти - бета каротин та лікопін, біофлавоноїди – гесперидин, нарінгін, кверцетин та інші. Речовини, що містяться в грейпфрутах, можуть сприяти активації клітинної регенерації, контролю над масою тіла, а також профілактиці серцево-судинних захворювань, ревматоїдного артриту, злоякісних новоутворень. Нарінгін пригнічує активність кишкової α-глюкозидази, тим самим затримуючи абсорбцію вуглеводів у кишечнику, що призводить до значного зниження рівня глюкози в крові після їжі. Організм починає витрачати накопичені раніше жири для утворення енергії й таким чином, втрачати зайву вагу. Нарінгенін сприяє зниженню вмісту ліпідів у плазмі, має здатність впливати на метаболізм жирних кислот, знижує накопичення ліпідів у печінці та тим самим запобігає розвитку жирової інфільтрації печінки.
Екстракт кайєнського перцю містить капсаїцин – алкалоїд, близький до нікотину і кофеїну. Речовина має колосальний фармацевтичний потенціал. Каєнський гострий перець також містить вітаміни А, С, Е та К, марганець, залізо, мідь, фолієву кислоту, калій, які важливі для здорового функціонування організму та зміцнюють імунну систему. Капсаїцин, що міститься в кайенском перці, має властивості прискорювати обмін речовин. Це допомагає збільшити кількість тепла, яке виробляє організм, завдяки чому витрачається більше калорій на день. Цей процес називають адаптивним термогенезом, викликаним дієтою або тренуваннями, який поліпшує метаболізм. Багато досліджень показують, що капсаїцин в кайенському перці допомагає зменшити відчуття голоду - він зменшує вироблення гормону голоду греліну. Також, кайенский перець може допомогти посилити захист шлунка від інфекцій та поліпшити засвоюваність в організмі сприяючи травленню.
Хром у формі хрому піколінату це з'єднання хрому і піколінової кислоти, за рахунок чого покращується його біодоступність в організмі. Піколінат хрому стимулює активність інсуліну, сприяючи тим самим метаболізму глюкози та жирів. Низький вміст хрому в організмі в порівнянні з його фізіологічною нормою може призводити до порушень в засвоєнні глюкози та зниженні чутливості клітин до інсуліну. Хром здатний впливати на гомеостаз сироваткового холестеролу і запобігає тенденції до його зростання зі збільшенням віку. Піколінат хрому допомагає позбутися нав'язливого почуття голоду, сприяє зменшенню вмісту жиру в організмі, а також покращує працездатність і підвищує життєву енергію. Також вважається, що додаткове споживання піколінату хрому дозволяє ефективніше наростити м'язову масу.