Склад
L-лізин (у формі L-лізину гідрохлориду) – це одна з восьми найважливіших незамінних амінокислот (що не синтезується організмом і повинна надходити з їжею) та відіграє важливу роль для підтримки багатьох фізіологічних процесів:
- Зміцнює імунітет, допомагає поліпшити функціонування імунної системи, сприяючи синтезу антитіл, які захищають організм від шкідливих мікроорганізмів і вірусів.
- Захищає від простого вірусу герпесу, знижуючи його здатність проникати в клітини та розмножуватися, що впливає на зменшення рецидивів герпетичних проявів, скорочення їх тривалості, а також прискорення загоєння виразок. В організмі лізин конкурує з аргініном (що є поживною базою для розмноження вірусу герпесу HSV-1), завдяки чому лізин може знижувати дію аргініну і, таким чином, обмежувати реплікацію вірусу.
- Покращує засвоєння кальцію і синтез колагену, завдяки чому допомагає зміцнити опорно-руховий апарат та попередити розвиток остеопорозу. Також, Лізин необхідний для утворення колагену, який в свою чергу підвищує еластичність зв'язок і суглобів, покращує якість синовіальної рідини, робить шкіру більш пружною.
- Прискорює процеси регенерації тканин – завдяки вироблення колагену сприяє підтримці стану шкіри, активації процесів регенерації тканин, що допомагає швидкому загоєнню ран, виразок та травм. Сам лізин також може діяти як сполучний агент, збільшуючи тим самим кількість нових клітин в рані, що сприяє утворенню нових кровоносних судин.
- Знижує прояви тривожності, нервової напруги та хронічного занепокоєння, гальмуючи підвищену реакцію і чутливість на стресові ситуації, знижує базальний рівень кортизолу (гормону стресу), від якого залежить емоційний стан. Надає заспокійливі властивості при депресіях, нав'язливих станах, тривогах і страхах.
- Допомагає поліпшити якість тренувань – стимулює ріст м'язової маси, зміцнює опорно-руховий апарат і підвищує гнучкість суглобів, що в свою чергу знижує ризик виникнення розтягнень і травм. Ефективний для якісного відновлення під час інтенсивних фізичних навантажень.
Екстракт ягід ацероли або барбадоської вишні є джерелом природного вітаміну С (вміст якого у плодах ацероли в 15-100 разів перевищує його вміст у апельсинах), провітаміну А, вітамінів групи В, заліза, кальцію, фосфору. Має антиоксидантну, тонізуючу та відновлюючу дію. Застосовується для зняття втоми, зміцнення імунітету, інфекційних та вірусних захворюваннях. У дерматології ацерола покращує процеси пігментації, вуглеводного обміну, сприяє нормалізації синтезу стероїдних гормонів, проколагену та колагену, знижує ризик розвитку запалення та алергічних реакцій шкіри.
Вітамін С (з екстракту ягід ацероли) є природним вітаміном С що надає м’яку дію на організм без надмірної аутоімунної реакції. Допомагає покращити метаболізм лізину в організмі. Підвищує опірність організму до інфекцій, скорочує тривалість протікання ГРЗ, ГРВІ, запобігає хворобам та полегшує їх перебіг, якщо симптоми вже розвинулися. Також, вітамін С активно бере участь при виробленні колагену, який є важливим структурним білком. З нього побудовані кровоносні судини, шкіра і сухожилля.
Екстракт листя малини містить мінеральні солі, дубильні речовини, аскорбінову, фолієву, саліцилову та інші органічні кислоти, фітонциди, флавоноїди (цианідин, кверцетин, кемпферол). Листя малини характеризується протизапальною, в’яжучою, антитоксичною, жарознижувальною та кровоспинною властивостями. Вони використовується як відмінний профілактичний засіб під час епідемій вірусних інфекцій, а також при бронхітах, сильному кашлі, ангінах та інших запальних захворюваннях дихальних шляхів. Екстракт з листя малини допомагає при інфекціях шкіри та порожнини рота. Його вживають при кровотечах, для загоєння ран, під час відновного періоду після тривалої хвороби.
Порошок сублімованих ягід малини повністю натуральний продукт, отриманий зі свіжих ягід, висушених за допомогою технології вакуумного сублімаційного (ліофільного) сушіння, завдяки який малина зберігає 98% від початкового рівню поживних речовин, вітамінів, мікроелементів (як і в свіжих ягодах). Ягоди малини звичайної використовують в офіційній медицині як фармакопейну сировину в якості жарознижувального та потогінного засобу при застудних захворюваннях.